Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w moim domu zasmakowało nawet najbardziej wybrednym
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Skrzydełka posypać przyprawą do kurczaka, papryka i imbirem. Odstawić do lodówki na 30 min.
Marchew zetrzeć na tarce o duzych oczkach i razem z pokrojonym porem i jabłkami podsmażyć. Na koniec dodać kukurydzę posypać lekko majerankiem. Doprawić według własnego uznania ( ja miałam słodkie jabłka więc zaryzykowałam i dodałam łyżeczkę płynnego chili)
W międzyczasie można gotować ryż ok 10 min. Połowę pietruszki dodać do warzyw a druga do ugotowanego ryżu.
W naczyniu żaroodpornym wyłożyć ryż zalać bulionem następnie warzywa i skrzydełka ( aby czas pieczenia skrócić można wcześniej zamarynowane skrzydełka podsmażyć ). Przypkryć pokrywą i piec ok 40-45 min w 190 st. Na ok. 15 min przed koncem pieczenia zdjąć pokrywę aby "nieloty" się zrumieniły.
SMACZNEGO :)