Do góry

Desery Przepis na:

Niskokaloryczne muffiny owsiane

Niskokaloryczne muffiny owsiane

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 341

Dodano:

Odsłon: 9344

W mikołajowej paczce od marki Kupiec znalazłam płatki owsiane. Od jakiegoś czasu korciło mnie żeby zrobić ciastka owsiane ale mój mężczyzna kręcił nosem. Skorzystałam więc z okazji i kiedy w domu zabrakło mąki zrobiłam muffiny bez mąki za to wykorzystałam właśnie płatki. Zamiast masła dałam oliwę Bertolli, 1 jajko i rodzynki Food & Joy. Lubię tą markę bo mają fajnie przemyślane opakowania. Rodzynki są zamykane, wykorzystałam tylko kila więc szkoda by było aby wyschły. Genialnie pomyślane.

Składniki

  • szklanka płatków owsianych marki Kupiec
  • 2 łyżki cukru trzcinowego Food & Joy
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • mleko - tyle ile zabierze masa
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do malaksera wrzucam płatki owsiane, miksuję aż zrobi się mąka. Dodaję jajko, cukier i oliwę. Znowu miksuję aż składniki się połączą. Dodaję mleka w takiej ilości aby masa zrobiła się mokra. Przekładam masę do foremek nasmarowanych tłuszczem, dodaję rodzynki i piekę w 180 stopniach przez 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń