Do góry

Przekąski Przepis na:

NOTOTENIA W ZALEWIE OCTOWEJ

NOTOTENIA W ZALEWIE OCTOWEJ

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 629

Dodano:

Odsłon: 22224

proste,smaczne

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę sprawiamy,czyścimy z łusek,albo kupujemy filety,ale lepsze są tuszki.Przyprawiamy solą,panierujemy w mące jajku i bułce tartej,smażymy na oleju.Studzimy.

  2. Zalewa uniwersalna do wszystkiego co marynowane:5 szklanek wody,1 szklanka octu,4 łyżki cukru,2 łyżki soli zagotowujemy,dodajemy listek laurowy i ziele angielskie.Studzimy.Zalewa jest dobra również do korniszonów,do papryki,itp

  3. Ryby układamy w słoju,zalewamy zimną zalewą i odstawiamy w zimne miejsce na chociaż dwa -trzy dni.Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń