Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Odświeżająca sałatka z kalarepą"
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 659
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 231
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 659
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 231
Składniki
Kalarepy umyj, obierz ze skórki, pokrój w słupki. Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny, solą, pieprzem. Natkę i koperek posiekaj. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę.
Natkę, koperek, czosnek, sól i pieprz dodaj do oliwy z sokiem cytrynowym, dokładnie wymieszaj. Kalarepę wrzuć do miski, dodaj sos, wymieszaj i odstaw na pół godziny do lodówki. Włóż do salaterek, posyp prażonymi orzeszkami piniowymi lub ziemnymi. Możesz też dodać do niej pokrojoną w słupki marchewkę, jabłko lub gruszkę.
Czas: około 15 minut.Źródło: Dobry Tydzień