Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ognisty kociołek"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
<strong>Agata Skiba z Morawicy</strong>
Mięso myję, kroję w kostkę. Czosnek obieram, przeciskam przez praskę. Cebulę i marchew obieram, paprykę oczyszczam. Warzywa grubo siekam. Pomidory tnę na kawałki.
W rondlu rozgrzewam oliwę. Szklę na niej cebulę z czosnkiem. Dodaję mięso oraz jarzynkę. Krótko przesmażam na dużym płomieniu, ciągle mieszając.
Wlewam bulion, gotuję, aż mięso będzie miękkie. W czasie gotowania dokładam pokrojoną paprykę i marchewkę. Przyprawiam do smaku octem winnym, papryką wędzoną oraz słodką. Dodaję musztardę i koncentrat pomidorowy. Całość gotuję jeszcze 10 minut.Źródło: Naj