Do góry

Dania główne Przepis na:

Ogórek po Tajsku na słodko-ostro

Ogórek po Tajsku na słodko-ostro

Autor: biurwa

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3251

Dodano: 22.01.2013

Odsłon: 5168

Ciekawe połączenie smaków, pikantne, słodkie i ożywcze, po prostu pyszne :)

Składniki

  • Ogórek szklarniowy, 1 szt.
  • sos słodko-ostry Tao-Tao, 3 łyżki
  • oliwa, 1 łyżka
  • ocet, 1łyżeczka
  • szczypiorek, pęczek
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórek dokładnie myjemy i kroimy na bardzo cienkie wstążki, szczypiorek myjemy i też drobno kroimy. Zalewa: łączymy olej, sos słodko-ostry, ocet, mieszamy dokładnie. Mieszamy ogórki, szczypiorek i zalewę dokładnie i odstawiamy do lodówki na godzinkę, by smaki się przegryzły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 22 stycznia 2013 Brzmi smacznie,muszę wypróbować Twój przepis.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń