Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne w smaku idealnie pasują do pikantnych potraw mięsnych.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 258
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40419
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5282
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 258
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40419
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 5282
Składniki
Ogórki myjemy, osuszamy, obieramy, przekrawamy wzdłuż na cztery części, usuwamy gniazda nasienne i układamy w słoikach. Wodę, ocet, sól, miód, cukier zagotowujemy i gorącą zalewą napełniamy słoiki. Zakręcamy. Pasteryzujemy 5 min słoiki mniejsza /250-270 ml/ a 8 min słoiki większe /litrowe/.