Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne w smaku idealnie pasują do pikantnych potraw mięsnych.
Wiosną jajka smakują najlepiej.
Odsłon: 6207
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 3642
Wiosną jajka smakują najlepiej.
Odsłon: 6207
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 3642
Składniki
Ogórki myjemy, osuszamy, obieramy, przekrawamy wzdłuż na cztery części, usuwamy gniazda nasienne i układamy w słoikach. Wodę, ocet, sól, miód, cukier zagotowujemy i gorącą zalewą napełniamy słoiki. Zakręcamy. Pasteryzujemy 5 min słoiki mniejsza /250-270 ml/ a 8 min słoiki większe /litrowe/.