Do góry

Przetwory Przepis na:

ogórki w zalewie musztardowej

ogórki w zalewie musztardowej

Autor: POMPOLINA

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3250

Dodano: 22.08.2010

Odsłon: 17146

smak lata zamkniety w słoiku:)))

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ogórki obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki. Do słoików wkładamy po dwa listki laurowe, po trzy ziarenka ziela angielskiego i pieprzu oraz 1 płaską łyżeczką pieprzu mielonego i ogórki. Pozostałe składniki zagotowujemy i zalewamy ogórki gorącą zalewą. Pasteryzujemy 10 minut i gorące ustawiamy do góry dnem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

TTramp 12 września 2010 zrobiłem,wyszły dobre, chociaż zapomniałem dodać gorczycy :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń