Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostro-słodka sałatka ogórkowa z chilli i imbirem w miodowej zalewie
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17313
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4887
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17313
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 155
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 129
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4887
Składniki
Umyć i wyparzyć 5 słoików o,5 litra. Ogórki umyć i pokroić w plastry. Posolić i odstawić na ok godzinę. Imbir obrać i pokroić na cienkie plasterki ( jak będzie grubszy korzeń to plasterki na pół, tak żeby były wielkości paznokcia). Czosnek pokroić w plasterki. Zagotować wodę z miodem, octem i cukrem dodać pieprz i gorczycę. Do każdego słoika włożyć po jednej umytej papryce a następnie układać warstwę ogórków na przemian z imbirem i czosnkiem. Zalać każdy słoik marynatą z przyprawami. Zakręcić i pasteryzować w gorącej ale nie gotującej się wodzie, ok 10 minut.