Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oładki w moim domu zawsze robiło się z ziemniaków, które pozostały z obiadu z poprzedniego dnia.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Ugotowane, przestudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę lub bardzo dokładnie utłuc. Dodać jajko, mąkę, przyprawy, szczypiorek i dokładnie wymieszać. Z masy formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Pysznie smakują polane sosem grzybowym.