Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Omlet serowy"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 91
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1178
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 91
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1178
Składniki
Jajka wbić do miski, rozkłócić widelcem, doprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce, połowę dodać do ubitych jajek. Na patelni rozgrzewać po 1 łyżce masła, wlewać po 1/4 mieszanki jajecznej i okrężnym ruchem rozprowadzać równomiernie po całej patelni.
Opiekać powoli, aż jajka zaczną ścinać się też od góry. Omlety przenieść na talerze. Posypać serem, złożyć po przekątnej. Udekorować roszponką i plasterkami rzodkiewek.
Uwaga! Omlet można też podawać na słodko, np. z dżemem truskawkowym.
Czas przygotowania: około 25 minutŹródło: Życie na gorąco