Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet z jajek.

Omlet z jajek.

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 639

Dodano:

Odsłon: 2454

Omlet.

Składniki

  • 2 jajka (dla jednej osoby),
  • sól, pieprz, majeranek,
  • odrobina dowolnego tłuszczu do smażenia.
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ubić jajka aż pokażą się pęcherzyki powietrza.
    Doprawić solą, pieprzem i majerankiem.
    Wlać na rozgrzaną patelnię.

  2. Nie odwracać tylko lekko podważyć brzegi.
    Omlet jest gotowy kiedy wierzch się zetnie ale nie będzie suchy.
    Do tego jeszcze kawa, a na deser jabłko.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń