Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet ze szpinakiem i łososiem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 366
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 366
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Szpinak przebierz, opłucz i zblanszuj we wrzątku. Ostudź, odciśnij, po czym drobno posiekaj. Śmietanę wymieszaj z rozgniecionymi ząbkami czosnku, solą i gałką muszkatołową. Dodaj sos do szpinaku. Całość zagotuj.
Jajka wbij do miski i roztrzep z niewielką ilością zimnej wody oraz solą. Usmaż francuskie omlety na rozgrzanym maśle. Wyłóż na nie po porcji szpinaku oraz plastrze wędzonego łososia. Złóż je na pół i udekoruj zieleniną. Podawaj z lampką białego wina.Źródło: Kurier TV