Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Orientalna zupa kalafiorowa"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1824
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Kalafior oczyść, umyj, podziel na małe różyczki. Ziemniaki oraz cebulę obierz, opłucz, pokrój w kostkę. W garnku rozgrzej masło, wrzuć cebulę i mieszając, zeszklij ją. Potem dołóż rozdrobnione ziemniaki oraz kalafior.
Warzywa smaż razem jeszcze chwilę na dużym płomieniu. Następnie zalej je bulionem. Całość doprowadź do wrzenia. Zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem do miękkości (ok. 25 minut). Ugotowane warzywa przypraw do smaku solą, pieprzem oraz curry i gałką muszkatołową.
Zdejmij z ognia, zmiksuj na gładko wraz z wywarem. Gotową zupę rozlej do miseczek. Ewentualnie udekoruj, np. podsmażonymi na maśle kawałeczkami cukinii oraz pokrojonymi dymkami i chili.Źródło: Naj