Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orientalne curry z mięsem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 121
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 41
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 121
Składniki
Brukselkę sparz, żeby się rozmroziła. Mięso umyj, pokrój na kawałki i podsmaż na oleju, aż się lekko zrumieni.
Dodaj posiekaną cebulę i smaż dalej ok. 3 min. Zalej wszystko bulionem. Dodaj brukselkę i duś ok. 15 min, aż mięso i warzywa zrobią się miękkie.
Do potrawki dodaj kawałki dyni (jeśli używasz mrożonej, wcześniej sparz ją tak samo jak brukselkę). Zamieszaj i gotuj jeszcze ok. 10 min. Dopraw solą, pieprzem i curry. Jeśli lubisz wyrazistsze smaki, dodaj łyżeczkę octu jabłkowego.Źródło: Naj