Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Oryginalny mazurek budyniowy"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1808
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Dno i boki brytfanny wyłożyć herbatnikami. Ugotować dość gęsty budyń z dodatkiem masła, wystudzić, dodać posiekane orzechy i rodzynki namoczone uprzednio w wodzie i odsączone.
Krem budyniowy rozłożyć na herbatnikach, wygładzić, przykryć warstwą herbatników. Wierzch polać gorącą polewą, gdy wystygnie, obficie posypać wiórkami kokosowymi. Przed podaniem dobrze schłodzić.Źródło: Twoje Imperium