Do góry

Desery Przepis na:

Oryginalny mazurek budyniowy

Oryginalny mazurek budyniowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1332 Ocena: 11267

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Oryginalny mazurek budyniowy"

Składniki

  • 8 paczek herbatników
  • 3 budynie waniliowe
  • po garści rodzynek
  • orzechów włoskich i wiórków kokosowych
  • 1 łyżka masła
  • 3 opakowania polewy czekoladowej
  • 4 szklanki pełnotłustego mleka
  • 4 łyżeczki masła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Dno i boki brytfanny wyłożyć herbatnikami. Ugotować dość gęsty budyń z dodatkiem masła, wystudzić, dodać posiekane orzechy i rodzynki namoczone uprzednio w wodzie i odsączone.

  2. Krem budyniowy rozłożyć na herbatnikach, wygładzić, przykryć warstwą herbatników. Wierzch polać gorącą polewą, gdy wystygnie, obficie posypać wiórkami kokosowymi. Przed podaniem dobrze schłodzić.

    Źródło: Twoje Imperium

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń