Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffinki bogato nadziane :)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 62
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 380
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Płatki owsiane zalewamy maślanką i odstawiamy do napęcznienia. Brzoskwinie osączamy z soku i kroimy w niedużą kostkę. W jednej misce mieszamy mąkę z płatkami migdałów, wiórkami kokosowymi, czekolada startą na tarce o dużych oczkach, proszkiem do pieczenia, sodą oraz cynamonem. W drugiej misce roztrzepujemy jajko i mieszamy z namoczonymi w maślance płatkami owsianymi, cukrem, olejem oraz brzoskwiniami. Na koniec mieszamy dokładnie zawartość obu misek. Masę nakładamy do foremek na muffinki wyłożonych papilotkami i pieczemy w 180 stopniach ok. 20-25 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Białą czekoladę roztapiamy na parze. Każdą muffinkę smarujemy odrobiną czekolady i posypujemy pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami. Smacznego :)