Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
klasyczna owsianka na mleku z rodzynkami i gruszką
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Płatki zalewam mlekiem, słodzę i solę. Dodaję rodzynki i masło. Zagotowuję. Zmniejszam moc palnika i gotuję kilka minut, do momentu uzyskania kleistej, gęstej paćki. Gruszkę kroję na drobne kawałki. Skrapiam sokiem z cytryny. Owsiankę przelewam na podgrzany talerz /wrzątkiem. albo w mikrofali/. Nakładam gruszkę, posypuję orzechami. Polewam miodem.