Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Owsiany jabłecznik"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
Składniki
Miękkie masło utrzyj z miodem na puszystą masę. Dalej ucierając, dodawaj po jednym całym jajku. Do osobnej miski przesiej mąkę razem z proszkiem do pieczenia.
Dodaj namoczone wcześniej rodzynki oraz żurawinę, płatki owsiane, cukier waniliowy i skórkę otartą ze sparzonej cytryny. starannie wymieszaj.
Jabłka umyj, obierz ze skórki, pokrój na kawałki, wydrążając gniazda nasienne. Do masy maślanej delikatnie wmieszaj masę mączną oraz pokrojone jabłka. Prostokątną formę do pieczenia wyłóż pergaminem. Wlej przygotowane ciasto.
Blachę wstaw do piekarnika. Piecz ok. 45 minut w temp. 180 st. Ostudź, a następnie wyjmij z formy i pokrój w kwadraty. Każdą porcję ciasta udekoruj ubitą kremówką oraz uprażonymi płatkami migdałowymi.Źródło: Świat kobiety