Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,łatwe, bez smażenia,oryginalne
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1298
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1298
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 121
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 53
Składniki
Ustawić piekarnik na 175 st. Posmarować masłem foremki do pączków ( można wykorzystać foremki do muffinek) . W misce wymieszać mąkę, proszek, sól i przyprawy. W drugiej misce wymieszać olej, cukier, jajko, wanilię i puree z dyni. Połączyć składniki mieszając mikserem na niskich obrotach. Wystarczy mieszać około minuty, do czasu połączenia się składników. Ciasto przełożyć do sac a poche i napełniać foremki. Pieczemy około 12 - 15 minut, następnie wykładamy na kratkę i zostawiamy na kilka minut do wystygnięcia.
W małym rondelku roztapiamy masło , dodajemy cukier i cynamon i zamaczamy pączki. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Smacznego!
Ustawić piekarnik na 175 st. Posmarować masłem foremki do pączków ( można wykorzystać foremki do muffinek) . W misce wymieszać mąkę, proszek, sól i przyprawy. W drugiej misce wymieszać olej, cukier, jajko, wanilię i puree z dyni. Połączyć składniki mieszając mikserem na niskich obrotach. Wystarczy mieszać około minuty, do czasu połączenia się składników. Ciasto przełożyć do sac a poche i napełniać foremki. Pieczemy około 12 - 15 minut, następnie wykładamy na kratkę i zostawiamy na kilka minut do wystygnięcia.
W małym rondelku roztapiamy masło , dodajemy cukier i cynamon i zamaczamy pączki. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Smacznego!