Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie,łatwe, bez smażenia,oryginalne
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5926
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 669
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 796
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5926
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 669
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 796
Składniki
Ustawić piekarnik na 175 st. Posmarować masłem foremki do pączków ( można wykorzystać foremki do muffinek) . W misce wymieszać mąkę, proszek, sól i przyprawy. W drugiej misce wymieszać olej, cukier, jajko, wanilię i puree z dyni. Połączyć składniki mieszając mikserem na niskich obrotach. Wystarczy mieszać około minuty, do czasu połączenia się składników. Ciasto przełożyć do sac a poche i napełniać foremki. Pieczemy około 12 - 15 minut, następnie wykładamy na kratkę i zostawiamy na kilka minut do wystygnięcia.
W małym rondelku roztapiamy masło , dodajemy cukier i cynamon i zamaczamy pączki. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Smacznego!
Ustawić piekarnik na 175 st. Posmarować masłem foremki do pączków ( można wykorzystać foremki do muffinek) . W misce wymieszać mąkę, proszek, sól i przyprawy. W drugiej misce wymieszać olej, cukier, jajko, wanilię i puree z dyni. Połączyć składniki mieszając mikserem na niskich obrotach. Wystarczy mieszać około minuty, do czasu połączenia się składników. Ciasto przełożyć do sac a poche i napełniać foremki. Pieczemy około 12 - 15 minut, następnie wykładamy na kratkę i zostawiamy na kilka minut do wystygnięcia.
W małym rondelku roztapiamy masło , dodajemy cukier i cynamon i zamaczamy pączki. Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Smacznego!