Do góry

Przekąski Przepis na:

paczuszki z ciasta filo

paczuszki z ciasta filo

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 1045

szybkie niedrogie i bardzo smaczne

Składniki

  • ciastao filo badz ciasto francuskie, paczka
  • swiezy szpinak, 0.5 kg
  • ser feta, 250 g
  • jajka, 3
  • maslo, lyzka
  • dymka, 1 sztuka
  • oliwa z oliwek, lyzka
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. na patelni rozgrzewamy oliwe i dodajemy posiekana dymke ,i lekkoja zrumieniamy .Kiedy dymka sie zrumieni dodajemy szpinak i doslownie chwilke go smazymy .Odstawiamy do wystygniecia .kiedy szpinak juz wystygl dodajemy jaja i rozdrobniony ser feta wszystko mieszamy

  2. z ciasta filo wycinamy kwadraciki smarujemy roztopionym maslem i tak ukladamy trzy lub cztery warstwy ciasta reszte ciasta przykrywamy wilgotna scierecza poniewaz ciasto szybko wysycha

  3. nastepnie na srodek nakladamy troszke farszu i skadamy jak mala paczuszke i dokladnie sciskamy konce

  4. pieczemy w piekarniku okolo 15 min w temperaturze 200 stopni

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń