Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Porcja zawiera 420 kcal
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 94
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1829
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 94
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj, paprykę oraz filety kurczaka pokrój na paski. Pomidory obierz i pokrój w ósemki. Na dużej patelni z grubym dnem rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i cebulę oraz mięso. Gdy mięso nabierze delikatnie złotego koloru, wrzuć paprykę. Kiedy ta zmięknie, dodaj pomidory, a następnie opłukany ryż. Dopraw szafranem i solą, wlej bulion. Po około 10 minutach dodaj opłukane i oczyszczone owoce morza, duś przez 20 minut. Przed podaniem podaniem posyp natką.