Do góry

Dania główne Przepis na:

Pałki z kurczaka pieczone w boczku

Pałki z kurczaka pieczone w boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 379 Ocena: 5689

Dodano:

Odsłon: 5586

Pałki z kurczaka nie będą suche, jeśli przed upieczeniem owiniemy je boczkiem. Są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Świetne na imprezową przekąskę:).

Składniki

  • 1 kg podudzi z kurczaka
  • 200g boczku wędzonego w cienkich plastrach
  • 3 łyżki keczupu
  • 2 łyżki musztardy
  • sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Z pałek usuwamy skórę. Przygotowujemy marynatę: keczup, musztardę i przyprawy mieszamy ze sobą. Pałki łączymy z marynatą, owijamy boczkiem (po 1-2 plastry). Odstawiamy w chłodne miejsce na minimum 1 godzinę.

  2. Pałki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń