Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Panga cytrynowa"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1825
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 92
Składniki
Filety opłucz i osusz papierowym ręcznikiem. Skrop rybę sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, oprósz z obu stron solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na 30 minut.
Zioła opłucz, osusz i posiekaj. Limonkę i pozostałą połówkę cytryny potnij w cienkie plasterki.
Każdy filet pangi ułóż na folii aluminiowej posmarowanej tłuszczem. Obłóż je cytrusami i ziołami. Na wierzch ułóż plaster masła.
Zawiń szczelnie każdy kawałek sreberka, tworząc paczuszkę, i włóż na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C.
Wyjmij pangę z folii, ułóż na tale rzach obok przygotowanej wcześniej sałatki.Źródło: Telemax