Do góry

Przekąski Przepis na:

Panierka do kurczaka

Panierka do kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 2051 Ocena: 46021

Dodano:

Odsłon: 14197

Czasami takie dania są ważne w naszym życiu :P bo po prostu chcemy zjeść coś rękoma...tak po prostu się pobrudzić :P do tego frytasy, nasza ulubiona remulada, ketchup <3 i to wystarczy <3

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2/3 łyżki soli
  • 1/2 łyżki bazylii
  • 2/3 łyżki oregano
  • 1 łyżka soli czosnkowej
  • 1 łyżka mielonego czarnego pieprzu
  • 4 łyżki papryki wędzonej mielonej
  • 2 łyżki suszonego czosnku
  • 1 łyżka imbiru
  • 3 łyżki białego pieprzu
  • 1 łyżka mielonej gorczycy
  • 2 łyżki cukru palmowego
  • 1 łyżka kurkumy
  • 3 łyżki musztardy
  • 2 jajka
  • mąka do obtoczenia
  • bułka tarta
  • olej do głębokiego smażenia
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dokładnie mieszamy.

    Kawałki kurczaka typu: skrzydełka, udka lub pałki obgotowujemy w osolonym wrzątku.

    Kurczaka obtaczamy w mące, następnie w cieście i bułce tartej.

    Smażymy na rumiano, na głębokim tłuszczu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń