Do góry

Przekąski Przepis na:

Panierowany Brie

Panierowany Brie

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 150

Dodano:

Odsłon: 815

Pewnie powtarzane, ale takie pyszne...

Składniki

  • serek brie, 1
  • mieszanka sałat, 1 opakowanie
  • żurawina albo sos z czarnych jagód, ewentualnie z czarnego bzu
  • jajo, 1-2
  • otręby orkiszowe wymieszane z płatkami gryczanymi
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser panierować w jaju i otrębach z płatkami.

  2. Upiec w dość głębokim oleju, na wolnym ogniu, by środek ładnie doszedł.

  3. Ułożyć mieszankę sałat na talerzu, na tym pięknie upieczony serek. Polać gorącym sosem z żurawiny czy jagód.

  4. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

njosnavelin 23 lutego 2010 W oleju się SMAŻY, a piecze w piekarniku. A czy przypadkiem nie chodzi o serek camembert? Bo jakoś sobie nie wyobrażam smażenia trójkątnego brie...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń