Przekąski Przepis na:
Panierowany Brie

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 158
Dodano: 23.02.2010
Odsłon: 816
Składniki
- serek brie, 1
- mieszanka sałat, 1 opakowanie
- żurawina albo sos z czarnych jagód, ewentualnie z czarnego bzu
- jajo, 1-2
- otręby orkiszowe wymieszane z płatkami gryczanymi
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Ser panierować w jaju i otrębach z płatkami.
-
Upiec w dość głębokim oleju, na wolnym ogniu, by środek ładnie doszedł.
-
Ułożyć mieszankę sałat na talerzu, na tym pięknie upieczony serek. Polać gorącym sosem z żurawiny czy jagód.
-
Smacznego :)
Komentarze do przepisu (1)

njosnavelin 23 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
W oleju się SMAŻY, a piecze w piekarniku. A czy przypadkiem nie chodzi o serek camembert? Bo jakoś sobie nie wyobrażam smażenia trójkątnego brie...0 Kto głosował? | Odpowiedz