Do góry

Przekąski Przepis na:

Papryczaki.

Papryczaki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 622

Dodano:

Odsłon: 2380

Uwielbiam ciasto francuskie!!! Takie gotowe z marketu. Przygotowanie z niego kulinarnych cudeniek nie stwarza większych problemów. Dzisiaj przygotowałam papryczaki. To moja nazwa . A są to koperty z paprykowym nadzieniem.

Składniki

  • 1/2 czerwonej papryki 1/2 żółtej papryki 1/2 zielonej papryki 1 i 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1/2 małego opakowania oliwek kawał
  • łyżka suszonych ziół ( oregano, bazylia, szałwia , cząber) 1 jajko kminek
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przygotować produkty.

  2. Paprykę oczyścić i pokroić.
    Cebulę pokroić w grubą kostkę, podobnie czosnek
    Papryczkę pokroić bardzo drobno.
    Pokroić też oliwki

  3. Na oleju przesmażyć cebulę i czosnek. Dodać paprykę i oliwki. Lekko podsmażyć. Nie rumienić.
    Dodać zioła i troszkę soli. Ostudzić.

  4. Rulon ciasta francuskiego pokroić na 12 części.
    Na środku każdego prostokąta położyć farsz.


  5. Zawinąć. Przełożyć na wytłuszczoną blaszkę.
    Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać kminkiem.

  6. Blaszkę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.
    Po upieczeniu wyjąć i już można zjadać. Tylko uwaga bo są gorące.


    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń