Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna papryka faszerowana ryżem i warzywami.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 78
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 137
Składniki
Ryż ugotować. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w kostkę. Cebulę usmażyć, dodać pokrojoną zieloną paprykę, pomidory, kukurydzę, dusić, posypać przyprawami. Z papryki odciąć górę, wydrążyć, nakładać na zmianę ryż i warzywa, polać częścią bulionu, resztę wlać na brytfankę, na której ułożone są papryki. Zakryć papryki odciętymi wierzchołkami. Wstawić do piekarnika na 40 minut. Pod koniec pieczenia można położyć na wierzch żółty ser.