Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla kazdego i nie musisz obawiać sie o kalorie.
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 704
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 190
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 704
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 190
Składniki
Papryke umyć, od góry naciąć otwór a zarazem usunąć gniazdo z pestkami, włorzyc do gotujacej osolonej wody na okolo 10 minut, potem wyjac i ostudzic. Ryż osobno ugotować i przesypac do wiekszego rądla. Piersi z kurczaka zmielić w młynku do mięsa. Cebule zeszklic z 5 dkg masla dodac zmielone piersi z kurczaka i 1/2 lyżeczki przyprawy, szczypte pieprzu. Tak podsmarzone mieso dodac do ryżu i wymieszać wraz z wczesniej startym serem. Nakladać łyzeczka farsz do papryk. Pozostałe 5 dkg masła rozłozyc w naczyniu żaroodpornym, ułozyc nafaszerowane papryczki. Zalać wymieszana śmietana z keczupem i zgniecionym czosnkiem. Zapiekać w piekarniku 200 stopni przez okolo 30 minut. Smacznego