Do góry

Przetwory Przepis na:

Papryka Marynowana

Papryka Marynowana

Autor: Machina94

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 18

Dodano: 28.03.2018

Odsłon: 203

Doskonały przetwór, który koniecznie musi znaleźć się wśród zimowych zapasów. Papryka idealna jako surówka do obiadu, ale również świetnie smakuje jako samodzielna przekąska..

Składniki

  • Papryka- 1kg
  • Czosnek
  • Pieprz ziarnisty
  • Ziele angielskie
  • Gorczyca
  • Cebula- 0,5kg
  • Zalewa:
  • Woda- 2l
  • Cukier- 8 łyżek
  • Sól- 2 łyżeczki
  • Ocet- 250ml
> 6 os. 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Paprykę oczyścić, pokroić w paski i sparzyć w osolonej wodzie. Przełożyć do słoików.

  2. Do każdego słoika z papryką włożyć po jednym ząbku czosnku, po 4 ziarenka pieprzu i ziela angielskiego, gorczycę i pokrojoną w paski cebulę.

  3. Składniki na zalewę wymieszać i zalać paprykę.
    Słoiki pasteryzować 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń