Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowana papryka. chrupiąca i lekko kwaśna. Idealna do kanapek i sałatek.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 72
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 126
Składniki
Zalewa: gotujemy ocet, wodę, cukier i sól. Schładzamy. Paprykę myjemy, czyścimy z gniazd nasiennych i tniemy na kawałki. Do każdego słoika ( z tej porcji wychodzi 8 słoików 0,5 litra ) na dno wkładamy liść laurowy, czosnek, ziele angielskie i gorczycę.
Układamy ciasno kawałki papryki. Zalewamy chłodną zalewą i na koniec dodajemy 2 łyżki oleju do każdego słoika. Zakręcamy. Wekowanie: układamy słoiki w garnku z ciepłą, nie gorącą, wodą ( plus minus do połowy słoików ). Od momentu zagotowania się wody trzymamy jeszcze 3-5 min.