Do góry

Przetwory Przepis na:

Papryka po Bułgarsku

Papryka po Bułgarsku

Autor: ewuniak2824

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 143

Dodano: 11.10.2011

Odsłon: 13860

Papryka jest smaczna, kolorowa i pyszna.

Składniki

  • papryka kolorowa, 2,5 kg.
  • pietruszka Korzeń i natka), 3 szt.
  • czosnek, 1 główka
  • Zalewa:
  • woda, 2 szkl.
  • ocet 10%, 1/2 szkl.
  • cukier kryształ, 10 dag.
  • sól do smaku, 2 łyzki ( ja daję)
  • olej
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w paski. Pietruszkę obrać, pokroić w plastry ( korzeń). Czosnek podzielić na ząbki i obrać. W słoikach układać : kilka plasterków pietruszki, gałązkę natki pietruszki, ząbek czosnku i paski papryki. Do każdego słoika wlać po 2 łyżki oleju.

  2. Składniki zalewy zagotować i zalać słoiki. pasteryzować 15 minut. Smak tak konserwowanej papryki można wzbogacić dodając ulubione przyprawy.

  3. Polecam naprawdę warto spróbować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń