Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka w zalewie z curry ma łagodny słodko-ostry smak wart wypróbowania.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 142
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 82
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 142
Składniki
Z podanych składników przygotowujemy zalewę, gotujemy 2-3 min i odstawiamy do przestygnięcia.Strąki papryki myjemy, osuszamy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i nasion a następnie kroimy w paski. Do każdego słoika wkładamy liść laurowy i ziarna ziela angielskiego a następnie układamy paski papryki i zalewamy przygotowaną zalewą. Zakręcamy i pasteryzujemy 8-10 min.