Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryki faszerowane kaszą kuskus"
Składniki
Papryki umyj, przekrój na pół. Masło rozpuść połącz z 300 ml osolonego wrzątku, zalej kaszę. Odstaw na 5 minut. Umyj i posiekaj liście kolendry. Na rozgrzanym oleju zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę, połącz z przygotowaną kaszą, dodaj kolendrę, wędzoną paprykę, kurkumę, ostrą paprykę. Całość przypraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Przygotowaną kaszą napełniaj połówki papryki, posyp startym na tarce o grubych oczkach serem. Na ruszcie rozłóż folię aluminiową, posmaruj cienką warstwą oleju. Układaj paprykę, przykryj szczelnie drugą warstwą folii i piecz 20 minut.
Podawaj gorącą z ziemniakami pieczonymi na grillu i sałatą.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień