Do góry

Dania główne Przepis na:

Paprykowe polędwiczki drobiowe z ajwarem

Paprykowe polędwiczki drobiowe z ajwarem

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8582

Dodano:

Odsłon: 5972

Ajwar to pasta paprykowa z dodatkiem innych warzyw, dostępna w każdym dyskoncie i markecie. Dzięki niej polędwiczki drobiowe zyskały oryginalny smak i nabrały charakteru. Można usmażyć je na patelni zwykłej lub grillowej.

Składniki

  • 500g polędwiczek drobiowych
  • 4 łyżki pasty ajwar
  • sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra
  • 2 łyżki oleju
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Polędwiczki oczyszczamy z błonek. Mieszamy w misce z ajwarem, solą, pieprzem, paprykami oraz olejem. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 1 godzinę.

  2. Polędwiczki smażymy na rozgrzanej patelni (już bez oleju) po około 3-4 minuty na każdej ze stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 16 grudnia 2018 Super danie i co ważne dla mnie, z odrobiną ostrości :) Taki talerz z foty, aż kusi, by go zjeść, pycha :D

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń