Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Parówki w piwnym cieście z paluszkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 56
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 56
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Łuczak z Gostynia</strong>
Jajka, mąkę, sól i mielone papryki zmiksuj, dolewając piwo (ciasto powinno być gęste). Wstaw na pół godziny do lodówki.
Parówki pokrój (każdą na 4 kawałki). Dużą ilość oleju dobrze rozgrzej na patelni. Kawałki parówek dokładnie obtocz w cieście, usmaż na oleju na złoty kolor. Osącz z tłuszczu. Ciepłe paróweczki delikatnie nakłuj paluszkami, ułóż na tacy. Podaj z dipem czosnkowym i keczupem (uwaga: paluszki wetknij w parówki chwilę przed podaniem, aby nie zmiękły).Źródło: Chwila dla Ciebie