Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 69
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 69
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 124
Składniki
Do garnka wlać mleko, śmietanę, roztrzepane z cukrem waniliowym jajka i sok z cytryny. Gotować na wolnym ogniu regularnie mieszając, aż wytrąci się serek. Delikatnie odcedzić serek od serwatki na gęstym sicie i pozostawić do ostygnięcia.
Galaretkę cytrynową zalać gorącą wodą w ilości o połowę mniejszej niż zalecenie na opakowaniu i pozostawić do ostygnięcia. Margarynę utrzeć mikserem z cukrem pudrem, a potem powoli miksować z serkiem. Na koniec wymieszać z tężejącą galaretką. Masę serową podzielić na pół. Do jednej części dodać kakao i dobrze wymieszać.
Tortownicę o średnicy 25 cm. wyłożyć biszkoptami. Na biszkopty wylać masę serową kakaową. Na to wyłożyć pokrojone w kostkę brzoskwinie z syropu. Zalać je białą masą serową. Wierzch polać roztopioną mleczną czekoladą. Wstawić do lodówki. Najlepiej jeść dopiero na drugi dzień.