Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta jajeczna z imbirem i pietruszką

Pasta jajeczna z imbirem i pietruszką

Autor: od-kuchni

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 129

Dodano: 07.01.2011

Odsłon: 5998

Pasta ta jest doskonałą propozycją śniadaniową jeśli mamy rano dłuższą chwilkę i nigdzie się nie śpieszymy. Oczywiście pastę można też przygotować wieczorem i rano cieszyć się jej pobudzająco-rozgrzewającym smakiem

Składniki

  • jajka, 2 szt
  • Posiekana natka pietruszki, 1 łyżka
  • inbir starty, 1 łyżeczka
  • śmietana lub jogurt naturalny, 1,5 łyzki
  • sól i pieprz, do smaku
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ( na około 2 kromki dużego chleba lub 1 większą bułkę)

  2. Jajka gotujemy w osolonej wodzie na twardo - powyżej 5 min od momentu gdy woda zacznie wrzeć. Obieramy je i kroimy w bardzo drobną kostkę. Jajka wrzucamy do miseczki, dodajemy do nich pietruszkę, śmietanę lub jogurt, imbir i mieszamy. Próbujemy i doprawiamy "pod siebie" pieprzem i solą.

  3. zapraszam na http://od-kuchni.blog.pl

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 07 stycznia 2011 Pasta prosta w wykonaniu i sądząc po składnikach na pewno będzie nam smakowała. Jutro zrobię na śniadanie. Pozdrawiam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń