Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta serowa

Pasta serowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 17

Dodano:

Odsłon: 1377

Jest świetnym dodatkiem do wędlin i mięs na zimno.

Składniki

  • 250 gram sera żółtego
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 4-5 łyżek majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól,pieprz według uznania
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser i jajka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Czosnek przecisnąć przez praskę,dodać majonez i dobrze wymieszać.Solić ostrożnie,gdyż majonez i ser są już słone.Przykryć o odstawić do lodówki na ok. 1 h.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madera 29 lutego 2012 Ha robię niemal identyczną tyle że z cebulą i mielę ser i jajka:-))) Pychotka soli daję ale ostrożnie bo łatwo przedobrzyć pozdrawiam:-))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jonas 12 października 2010 ...No,to cieszę się,ja też sól ograniczam,bo tak zdrowiej.
Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń