Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasta serowo-rybna

Pasta serowo-rybna

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3078

Dodano:

Odsłon: 3667

Przepis mojej mamy;) Ukradziony:)

Składniki

  • Wędzona makrela, 1 sztuka
  • serek biały, 1 kostka
  • czerwona cebulka
  • szczypiorek
  • czerwona rzodkiewka, 6-8 sztuk
  • Ogórek kiszony, 2 sztuki
  • sól i pieprz
  • 2 łyżki majonezu
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makrelę starannie obieramy i mięsko rozdrabniamy widelcem. Ser również rozgniatamy i dodajemy do ryby.

  2. Ogórki, rzodkiewki, szczypiorek i cebulkę kroimy drobno i mieszamy z serem i rybą. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez. Jeśli jest za sucha, możemy dodać więcej majonezu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zabrzanin 25 października 2010 Zamist makreli pronuję na jedną kostkęsera dwie małe pyszki sardynek w oleju z oliwek.Olej również wlewamy do masy serowej.!/4 cebuli trzemy na tarce i dodajemy do masy.Tak przygotowaną pastą smarujemy kromeczki weki,lub zwykłych kajzerek.Dla smaku można każdą kromkę pokropić sokiem z cytryny,ale niekoniecznie.UWAGA:ze względu na dodaną cebulę zrobiona pasta na kolację,niestety nie nadaje się na śniadanie.,lub odwrotnie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 07 czerwca 2010 Dla mnie też pycha!- fajne urozmaicenie na śniadanie!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 06 czerwca 2010 Dla mnie to smak nieba, a jak smakuje innym? Schłodzona jest najlepsza!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń