Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasta twarogowa z tuńczykiem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
Tuńczyka osącz z zalewy, rozdrobnij widelcem. Pomidory osącz z oleju, pokrój na mniejsze kawałki. Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Ser podziel na 3 części.
Do miseczki włóż 1/3 twarogu, dodaj tuńczyka, prażoną cebulkę, 1 łyżeczki słodkiej mielonej papryki oraz jogurt naturalny (ok. 1 łyżeczki). Zmiksuj blenderem na gładką masę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Do drugiego kawałka twarogu dodaj suszone pomidory, koncentrat pomidorowy, 1 łyżeczkę słodkiej mielonej papryki, 1 ząbek przeciśniętego przez praskę czosnku oraz dwie szczypty papryki chili. Zmiksuj blenderem, aż powstanie gładka pasta bez żadnych grudek. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Do ostatniego kawałka twarogu dodaj posiekane zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz 1 łyżkę jogurtu i zmiksuj blenderem. Gdyby pasta była zbyt gęsta, dodaj więcej jogurtu. Dopraw solą oraz pieprzem.
30 minut. Porcja: 200 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie