Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z avocado jest niebywale zdrowa, owoc smaczliwka to prawdziwa bomba witaminowa! Poza ogromną ilością potasu, witamin z grupy B (w tym kwasu foliowego) avocado pozwala utrzymać wspaniałą sylwetkę oraz poprawić pracę serca. Owoc avocado posiada lekki, orzechowy posmak, ale bez odpowiednich dodatków w smaku wydaje się być troszkę mdły.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 108
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 108
Składniki
Owoc przekrawamy na pół i przekręcamy w celu wyciągnięcia pestki, obieramy ze skórki, a następnie miąższ kroimy w kostkę. Cytrynę dokładnie wyciskamy i zalewamy jej sokiem pokrojone avocado, dodajemy sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Całość dokładnie mielimy w blenderze.
Suszone śliwki kroimy w kostkę i dodajemy do pasty. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą i pieprzem. Smarowidło przechowujemy w lodówce owinięte folią aluminiową.
UWAGI: Avocado do pasty powinno być bardzo dojrzałe - pod naciskiem palca lekko ustępuje, nie jest obite i zbyt miękkie, a jego skórkę można łatwo ściągnąć. Po obraniu avocado nie zwlekajcie z polaniem go sokiem cytrynowym - inaczej szybko ściemnieje! SMACZNEGO :-)