Do góry

Przekąski Przepis na:

PASTA Z MAKRELI WĘDZONEJ DO PIECZYWA

PASTA Z MAKRELI WĘDZONEJ DO PIECZYWA

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 52

Dodano:

Odsłon: 4033

szybkie,smaczne i proste...polecam

Składniki

  • makrela wedzona ok 20 dkg( 1 szt)
  • cebula biala dośc spora
  • pieprz
  • olej lub oliwka wg uznania
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. miesko z makrelki odzielamy od skorki i ostek, rozdrabniamy widelcem w miseczce

  2. cebulkę obieramy i drobniutko kroimy tak drobno jak tylko nam wychodzi

  3. mieszamy miesko z makreli i cebulke dodajemy pieprz do smaku i dodajemy tyle oliwki by pasta nie była sucha...to widac jak sie ciągle miesza dodając powoli oliwkę :))

  4. niektore osoby zamiast oliwki dodaja majonez ale dla mnie to za tłuste i mdłe. Zdecydowanie polecam oliwkę!!

  5. oczywiście paste mozna przyozdobic szczypiorkiem zapachnie nam wiosna :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Khayra 16 lutego 2010 Ja robie podobnie tylko zamiast oliwy dodaje majonez.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń