Do góry

Przekąski Przepis na:

Pasta z makreli z orientalną nutą

Pasta z makreli z orientalną nutą

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 76

Dodano:

Odsłon: 601

Przyjeżdzając do obcego kraju każdy zmierza się z tradycyjnymi, a dla obcokrajowców, ‚dziwnymi’ daniami lub produktami danego kraju. Będąc we Francji bedzie to baaardzo dojrzały ser pachnący jak jeszcze bardziej dojrzałe skarpetki, w Islandii powala fermentowane mięso wieloryba, a na Filipinach jajka jedzone z płodem kurczaka w środku…aż ciężko sobie to wyobrazić! Polecam artykuł poświęcony takim daniom…nie jedzcie nic przy ogladaniu! Na mnie w Polsce czekałz inne rarytasy :) śledź, wędzona makrela i kapusta kiszona. Uwierzcie mi takie rzyczy je sie tylko tutaj i aby przekonać się do nich (jeśli to możliwe) trzeba czasu….Mi zajęło to 6 lat. Niedawno zaprzyjaźniłem się z makrelą, choć ‚saute’ jeszcze nie jestem w stanie zjeść :) śledzia przedstawiłem w nowej formie na święta, który zresztą ku memu zdziwieniu zdobył kilka nagród! A kapusta kiszona, jak dla mnie to tylko w bigosie:) Dlatego przedstawiam Wam mój przepis na wędzoną makrelę, mam nadzieję, że Wam też posmakuje. Zaczynajmy!

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • 1 owoc granatu
  • 1/2 pęczka kolendry
  • Szczypiorek
  • 1/2 jabłka
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • sól, pieprz
3-4 os. 15 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Oddziel mięso ryby od ości. Wyjmij nasionka granatu. Pokrój wszystkie składniki i wymieszaj.

    Miksturę można jeść samą, lub jako pastę na kanapkę

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń