Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta z pieczonego pstrąga tęczowego

Przepis dnia 2018-06-25
Pasta z pieczonego pstrąga tęczowego

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 611

Dodano:

Odsłon: 973

Przygotowując rybę warto czasem zrobić jej więcej, by potem wykorzystać ją np. do pasty, która będzie ciekawą odmianą dla sera i wędliny.

Składniki

  • 1 upieczony pstrąg tęczowy
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • 1 gałązka świeżego koperku
  • 1 łyżka majonezu lub jogurtu naturalnego, jeśli wolicie wersję fit
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kawałki ryby oddzielamy od skóry i ości. Wlewamy olej rzepakowy i rozdrabniamy dokładnie widelcem. Cebulę i jajko kroimy w drobną kostkę, a koperek siekamy. Dodajemy do ryby i mieszamy.

    Na koniec dodajemy majonez lub jogurt naturalny i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

    Niewykorzystaną pastę przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń