Do góry

Dania główne Przepis na:

Pasta z wątróbki do bułeczki

Pasta z wątróbki do bułeczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 52

Dodano:

Odsłon: 3295

cos innego, smacznego i prostego polecam paste ta robila mi mama jak bylam dziecięciem teraz ja robię moim pociechom i zapewne będe robic wnukom

Składniki

  • drobiowe watróbki, 2 duze podwojne
  • Jaja, 2 szt
  • ceula, 1 średni
  • maslo, do wymieszania
  • sól, pieprz, do smaku
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. wątrobki gotujemy ok 10 min od zagotowania( pamietajmy iz jak watróbki sie gotuję to woda b. burzy sie więc troszke większy garnuszek trzeba wziąść), studzimy

  2. jaja gotujemy na twardo, obieramy

  3. cebulke obrać

  4. wszystkie skladniki rozdrabniamy w malakserze lub przepuszczemy przez maszynke do mielenia, dodjemy miękkie masło i dodajemy go tyle by pasta była smarowna a nie tłusta, doprawiamy sola i pieprzem wg uznania, przechowujemy w lodowce i tak po ok 1-2 godz jest dobra do spozycia( przegryza sie smaki) mozna dla kontrastu posypac szczypiorkiem :))

  5. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

paola1984 21 listopada 2010 Rewelacja! Do ulubionych i do zrobienia na śniadanko jutro.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń