Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki francuskie z warzywnym nadzieniem

Paszteciki francuskie z warzywnym nadzieniem

Autor: POMPOLINA

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 2616

Dodano: 07.11.2010

Odsłon: 11610

Pyszne paszteciki podawane na cieplo lub na zimno. W sam raz do czerwonego barszczyku.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Smazymy na oliwie cebylke pokrojona w kostke. Gdy cebulka sie zrumieni dodajemy pokro3jone w kostke pieczarki i papryke, przcsniety czosnek. Solimy, pieprzymy i dusimy wszystko na malym ogniu az warzywka bede miekkie.

  2. pod koniec duszenia dodajemy przecier pomidorowy, bazylie i papryke w proszku.

  3. ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Na srodek kazdego kwadtatu kladziemy farsz przykrywamy kwadratem z ciasta i zlepiamy brzegi.

  4. ukladamy paszteciki na blaszce do pieczenia i smarujemy kazdy pasztecik roztrzepanym jajkiem.

  5. Wkladamy paszteciki do wczeesniej nagrzanego piekarnika do temp 200 stopni. Pieczemy tak dlugo az paszteciki wyrosna i sie zarumienia.

  6. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń