Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne paszteciki podawane na cieplo lub na zimno. W sam raz do czerwonego barszczyku.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 414
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 52
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 145
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 414
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 52
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 145
Składniki
Smazymy na oliwie cebylke pokrojona w kostke. Gdy cebulka sie zrumieni dodajemy pokro3jone w kostke pieczarki i papryke, przcsniety czosnek. Solimy, pieprzymy i dusimy wszystko na malym ogniu az warzywka bede miekkie.
pod koniec duszenia dodajemy przecier pomidorowy, bazylie i papryke w proszku.
ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Na srodek kazdego kwadtatu kladziemy farsz przykrywamy kwadratem z ciasta i zlepiamy brzegi.
ukladamy paszteciki na blaszce do pieczenia i smarujemy kazdy pasztecik roztrzepanym jajkiem.
Wkladamy paszteciki do wczeesniej nagrzanego piekarnika do temp 200 stopni. Pieczemy tak dlugo az paszteciki wyrosna i sie zarumienia.
SMACZNEGO