Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki krucho-drożdżowe

Paszteciki krucho-drożdżowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2129 Ocena: 11954

Dodano:

Odsłon: 10692

Wyborne paszteciki na przekąskę do czerwonego barszczu.

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie nadzienia:
    Pieczarki drobno posiekać , najlepiej blenderem razem z cebulą i oczyszczaną papryką. Dodać pokrojone mięso, przyprawę do gyrosa , przełożyć na patelnię i podsmażyć na tłuszczu. Nadzienie przestudzić, wsypać odsączoną kukurydzę, pokrojony drobno ser i dokładnie wymieszać.

    Wykonanie ciasta:
    Mąkę posiekać z margaryną, dodać drożdże utarte z cukrem i mlekiem, posolić do smaku i wyrobić ciasto.

  2. Następnie rozwałkować, nałożyć nadzienie, zwinąć w rulon.

  3. Pokroić w grube plastry i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  4. Odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w temperaturze 170 stopni około 35 minut na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń