Do góry

Przekąski Przepis na:

Paszteciki z ciasta francuskiego z parówką

Paszteciki z ciasta francuskiego z parówką

Autor:

Przepisów i artykułów: 78 Ocena: 796

Dodano:

Odsłon: 7556

Przepis na pyszną szybką przystawkę z ciasta francuskiego, która zdobędzie uznanie Twoich gości i będzie hitem każdej imprezy :)

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 10 plastrów sera żółtego
  • 20 małych paróweczek
  • 1 jajko
  • sezam lub makiem
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rozwijamy ciasto francuskie i dzielimy je na 20 równych prostokątów (ok. 5x8 cm). Rozgrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C. Na każdy kawałek ciasta francuskiego kładziemy pół plasterka żółtego sera i parówkę. Zwijamy ciasto w rurkę tak, aby parówki były nim ściśle owinięte. Paszteciki przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Wierzch posypujemy ziarnami sezamu lub makiem. Pieczemy ok. 20 min. aż ciasto się zarumieni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń