Do góry

Dania główne Przepis na:

~ Pasztet gotowany - tani smaczny ~

~ Pasztet gotowany - tani smaczny ~

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 171

Dodano:

Odsłon: 8121

Prosty w przygotowaniu, bez konserwantów, no i smaczny.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wątróbkę, słoninę, cebulę zmielić w maszynce do mielenia mięsa.

  2. Dodać jajka, kaszę manną i przyprawy. Wyrobić masę.

  3. Masę podzielić na 2 części i włożyć do 2 osobnych woreczków śniadaniowych - najlepiej każdą w 2 woreczki /zawiązać woreczki pozostawiając niewielki luz, gdyż kasza manna trochę napęcznieje/

  4. Gotować 2 godziny na średnim ogniu - 1 godz. na jednej stronie, 1 godz. na drugiej stronie.

  5. Po ugotowaniu, nie wyciągając z woreczków przygnieść np. garnkiem z wodą /obciążyć/ i odczekać aż do wystygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń